Schelfhout Documentatie Stichting


Andreas 'Andries' Schelfhout Den Haag 1787-1870
Winter met schaatsers, arreslee en koek-en-zopie
paneel: 55 x 74.5 cm
gesigneerd linksonder en gedateerd 1850

In voorbereiding bij Simonis&Buunk: Catalogue Raisonné
www.schelfhout.nl
Het complete oeuvre van Andreas Schelfhout (Den Haag 1787-1870) met een uitvoerige beschouwing over zijn leerlingen en navolgers.

Om volledigheid te kunnen realiseren, willen wij de bezitters van een schilderij, aquarel of tekening van Schelfhout verzoeken om een foto met gegevens (maten, techniek, plaats signatuur en evt. datering) te sturen naar de Schelfhout Documentatie Stichting in Ede, Notaris Fischerstraat 28-32, 6711 BD.

Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

E-mail: constance@simonis-buunk.nl

 

Onsterfelijk schoon
De landschappen van Andreas Schelfhout (1787-1870) en zijn leerlingen

Tot op de dag van vandaag is Andreas Schelfhout een van de meest bewonderde schilders van de 19e eeuw. Al in zijn eigen tijd kochten vermogende Hollanders zijn werk en borgen het op in hun kunstkabinetten. Ook buitenlandse collectioneurs waren liefhebber van zijn schilderijen en plaatsten bestellingen. Daardoor is Schelfhouts oeuvre verspreid geraakt over heel Europa en zelfs daarbuiten.

Op de tentoonstelling ‘Onsterfelijk Schoon. De landschappen van Andreas Schelfhout (1787-1870) en zijn leerlingen bij Simonis & Buunk Kunsthandel in Ede (27 januari tot en met 13 maart 2005) zijn maar liefst 90 schilderijen en aquarellen van deze grote meester uit de Hollandse romantiek weer bijeengebracht. Alle genres zijn vertegenwoordigd: zomerse panoramische landschappen, ijsgezichten, bosgezichten, rivierlandschappen, duingezichten, enkele dierportretten, strandgezichten met vissers en schepen en enkele marines. Deze collectie is aangevuld met schilderijen van Schelfhouts leerlingen en navolgers. Het is de eerste omvangrijke tentoonstelling van het werk van Andreas Schelfhout sinds zijn overlijden in 1870.

Catalogus online bekijken

U hebt hiervoor Acrobat Reader nodig. Als u het programma nog niet hebt, dan kunt het hier downloaden. Afhankelijk van uw systeem en verbinding kan het downloaden van de catalogus enige tijd duren.

Andreas Schelfhout. Onsterfelijk Schoon (60 pag.)


Home | Algemeen | Routebeschrijving | Simonis & Buunk

© 1999 Business Internet Trends